Ingrediënten

Feuille de Ginkgo Biloba extrait

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een van deze boom wereldwijd verspreid en wordt een levend fossiel genoemd. Het is al eeuwen gekend dat het extract van deze bladeren een signicatief effect zou op het geheugen en de cognitieve functies hebben. Het werkt vooral op de verbetering van de doorbloeding van de kleinere bloedvaten en haarvaten. Zowel in de handen en voeten, als in de hersenen(4).

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine is een fosfolipide die van nature uit aanwezig is in vele cellen in het menselijk lichaam maar vooral in de hersenen. Fosfatidylserine kan je opnemen via de voeding zijnde soja of runderhersenen. Deze laatste is uiteraard niet aan te raden wegens de risico’s op BSE/Creutzfeld-jacob. In Cogniton focus wordt gebruik gemaakt van soja als bron van fosfatidylserine. Een groot voordeel is dat fosfatidylserine samenwerkt(synergistisch) met Ginkgo Biloba. De combinatie is sterker dan beide elementen apart.

Soja provenant du phosphatidylsérine
Soleil représentant vitamine D

Vitamine D3

Vitamine D3 is een erg gekende vitamine die door ons lichaam kan opgenomen worden via de voeding of door in de zon (UV) te lopen. Echter heeft de grote meerderheid van de Belgische bevolking een tekort aan vitamine D3. Dat is erg logisch aangezien vitamine D receptoren zijn aangetoond in de hersenen. Verder onderzoek zal nog moeten bevestigen hoe het juist allemaal werkt maar de nood aan vitamine D3 is duidelijk. Gliacellen(voeden en isoleren de hersencellen) en hersencellen zelf (neuronen) zijn duidelijk afhankelijk van vitamine D3.

Sélénium

Selenium is een natuurlijke anti-oxidant. Er zijn meerdere studies die selenium linken aan de goede werking van het geheugen. Wij vinden het in grote hoeveelheid  in zeevruchten.

Noix composant sélénium - antioxydant pour cerveau