Geheugenverlies en milde cognitieve stoornissen | Cogniton

Met de leeftijd wordt alles geleidelijk aan moeilijker en langzamer. De cellen van het hele lichaam verouderen: het is een natuurlijke evolutie. Dezelfde weerspiegeling is van toepassing op het geheugen. Wanneer we iets sneller beginnen te vergeten, struikelen over bepaalde woorden of de draad een beetje verliezen, praten we over ‘milde cognitieve stoornissen’, of over lichte stoornissen van ons geheugen ‘.

WAT BETEKENT “MILD COGNITIVE IMPAIRMENT” OF “LICHTE COGNITIEVE STOORNISSEN”?

Het Engelse woord “cognitief” verwijst naar geheugen. Wanneer men de indruk heeft meer te vergeten of je voelt je geheugen licht achteruit gaan zonder in een ernstige, abnormale situatie van dementie of de ziekte van Alzheimer te verkeren, spreekt men van milde achteruitgang: ‘Milde cognitieve stoornissen’. In dit geval bevelen veel artsen een product aan op basis van Ginkgo Biloba zoals Cogniton focus.

CONCENTRATIESTOORNISSEN: DE SYMPTOMEN

Hoe weet je of je een lichte cognitieve stoornis hebt? De tekenen voor deze milde stoornissen zijn divers: als u sneller vergeet, niet op een naam kan komen, moeite heeft met geconcentreerd zijn bij het lezen van de krant, makkelijk de draad kwijt raakt, niet meer weten waar je iets hebt achtergelaten …

Al deze kleine details van het dagelijks leven kunnen duiden op een milde cognitieve stoornis. Als dit aanhoudt en niet alleen verband houdt met een tijdelijke vermoeidheid, is de beste reflex om een ​​arts te raadplegen.

De arts of specialist zal inderdaad cognitieve stoornissen goed kunnen identificeren. Om dit te doen, zal hij u door middel van een kleine, eenvoudige test beoordelen. Hij kan zo een idee krijgen van uw algemene cognitieve toestand, uw geheugen en uw concentratie. De meest gebruikte wetenschappelijke test om je geheugen te testen is de mini-mental state examination of MMSE. Doe de test hier.

U kan ook zelf actie ondernemen want het is niet moeilijk om uw concentratie te oefenen en reflexen en gewoonten in het dagelijks leven op te nemen om lichte cognitieve stoornissen tegen te gaan. Een voedingssupplement voor geheugen en concentratie is ook een goede oplossing.

COGNITON® FOCUS TEGEN LICHTE GEHEUGENPROBLEMEN

Heeft u een lichte cognitieve stoornis? Om uw dagelijks leven te verbeteren, is Cogniton® focus een ideale en gemakkelijk te gebruiken bondgenoot: een voedingssupplement voor het geheugen, samengesteld uit natuurlijke voedingsmiddelen zoals Ginkgo Biloba-extracten, selenium, fosfatidylserine en vitamine D3.