Het voedingssupplement voor het geheugen van studenten

Voor studenten is een goed functionerend geheugen een belangrijke succesfactor. Of het nu gedurende het jaar is om lessen te volgen of je te concentreren op je huiswerk, je moet weten hoe je je moet concentreren. Soms kan de opgebouwde vermoeidheid tijdens lange periodes van studeren, een blokperiode of een examenperiode je parten spelen. Een voedingssupplement voor het geheugen van de student, zoals Cogniton, is daarom een ​​waardevolle hulp.

Studentengeheugen : Jezelf kennen om je beter te kunnen concentreren

Het geheugen is een van de essentiële functies van de hersenen die van jongs af aan wordt aangeroepen. Voor een student is het handig om jezelf goed te kennen en je type geheugen te begrijpen: je kunt dan je geheugen zo goed mogelijk gebruiken en je concentratie en studeercapaciteit vergroten, wat je studies en blokperiode lichter zal maken.

Er bestaan verschillende soorten geheugen en elk individu heeft een geheugen dat behoort tot een bepaald type:

  • Visueel geheugen: de student kan gemakkelijker onthouden wat hij ziet. Voor hem is een goede schets beter dan een lange toespraak.

  • Auditief geheugen: we herinneren ons wat we horen. Een student met auditief geheugen slaat informatie die mondeling wordt gegeven beter op, en heeft het gemakkelijker om aan de hand van opnames of lessen te studeren.

  • Kinesthetisch geheugen: de student onthoudt wat hij voelt. Hij zal tijdens het studeren meer bewegen, omdat het hem helpt om dingen te associëren en beter te onthouden.

Geheugen : Hoe beter concentreren tijdens studeren

Iedereen heeft een bepaald type geheugen. De drie algemene types geheugen zijn in feite niet exclusief. Elke student heeft een dominant type, maar kan verschillende soorten geheugen gebruiken. Toch is het handig om je type geheugen te identificeren, omdat je hierdoor jezelf beter kunt leren kennen en daardoor in de beste omstandigheden kunt studeren.

Visueel geheugen: De student met visueel geheugen interpreteert de dingen beter door zijn ogen. Hij moet de informatie zien en ‘fotograferen’. Hij zal het daarom moeilijk vinden om een volledig mondelinge presentatie te volgen als hij de elementen niet kan ‘fotograferen’.

Auditief geheugen: Voor de auditieve student kan muziek helpen focussen. Hij spreekt luidop of in zichzelf en herhaalt de informatie hardop om alles beter in zich op te nemen. Anderzijds zal hij gemakkelijker worden afgeleid door “parasitaire” geluiden.

Kinesthetisch geheugen: De kinesthetische student moet ‘voelen om te onthouden’. Hij kan de posities variëren (zittend, staand, liggend op bed) en moet bewegen. Voor hem is het moeilijk – zie niet raadzaam – om op een stoel te blijven zitten om te studeren: dit zou zijn concentratie negatief beïnvloeden.

Cogniton : Supplementen voor geheugen

De verschillende geheugenprofielen hebben allemaal voordelen, maar ook enkele nadelen die kunnen leiden tot concentratieverlies.

Om dit te compenseren tijdens blokperiodes of examens, is Cogniton een ideale bondgenoot: een voedingssupplement voor het geheugen1, samengesteld uit natuurlijke voedingsmiddelen

Test van geheugen

Tegenwoordig zijn er veel spellen waarmee je aan je geheugen kunt werken en je concentratie kunt versterken!

Speel het geheugenspel hier.

Vind de paren

0 beweging(en)