Selenium: eigenschappen en voordelen

Een van de hoofdingrediënten in Cogniton® focus is selenium. Het is een natuurlijke antioxidant en essentieel voor het menselijk lichaam. Het is uitstekend voor de gezondheid omdat het het organisme zou tegen vroegtijdige veroudering beschermen.

DE EIGENSCHAPPEN VAN SELENIUM

Dit sporenelement zou essentieel voor de menselijke stofwisseling zijn.

Het zou daarom een ​​beschermende rol hebben omdat het ons immuunsysteem stimuleert wanneer het het nodig heeft. Het is ook betrokken bij het productieproces van schildklierhormonen, waardoor het een rol speelt bij de gezondheid van de schildklier.(5)

In België is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor selenium 55 µg (microgram of duizendsten van een milligram) per dag bij volwassenen.

DE VOORDELEN VOOR GEHEUGEN

Selenium zou bepaalde aandoeningen die verband houden met leeftijd en veroudering helpen te beperken: vertraging van de activiteit van organen, stoornis van bepaalde functies, enz.

U moet echter weten dat het menselijk lichaam selenium niet synthetiseert. Het moet daarom uitgehaald worden uit het voedsel dat we eten of, indien nodig, de supplementen die we nemen. Selenium komt van nature voor in bodems en rotsen, en ook in sommige planten en dieren. Voedingsmiddelen rijk aan selenium zijn vooral: paranoten, rauwe varkens- of rundernieren, verschillende soorten vissen (tonijn, zeeduivel), maar ook zeevruchten en granen.

In Europa zijn bodems niet erg rijk aan selenium, dus is het niet ongebruikelijk dat er een tekort aan selenium is. Een voedingssupplement is in dit geval een goede oplossing om deze leemte op te vullen.

SELENIUM IN COGNITON® FOCUS

Eén Cogniton® focus capsule bevat 30 µg selenium, d.w.z. 55% van de aanbevolen dagelijkse inname in België, wat kan helpen om een goede opname van dit sporenelement in het lichaam te verzekeren .