Fosfatidylserine: eigenschappen en voordelen

Cogniton® focus bestaat uit gezonde ingrediënten, waaronder fosfatidylserine. Van nature aanwezig in veel cellen van het menselijk lichaam, en vooral in de hersenen, zou dit fosfolipide, gewonnen uit sojabonen, een positieve invloed op het geheugen en concentratievermogen hebben.

DE EIGENSCHAPPEN VAN FOSFATIDYLSERINE

De concentratie is bijzonder hoog in zenuwcellen, waar het ook het meest voorkomende fosfolipide is.

Het menselijk organisme slaagt erin dit fosfolipide zelf aan te maken, maar deze synthese is complex en vereist een zeker energieverbruik. In het geval van ziekte of veroudering kan deze inspanning steeds moeilijker worden.

DE VOORDELEN VAN FOSFATIDYLSERINE

Fosfatidylserine zou een positieve invloed op het geheugen en concentratievermogen hebben. Het zou de integriteit van neuronale membranen helpen te herstellen en ons geheugen zou sneller werken dankzij de consumptie van dit fosfolipide.

Bij oudere volwassenen worden afnemende fosfatidylserinewaarden in de hersenen geassocieerd met verslechtering van cognitieve en geheugenfuncties.(2) Zoals aangegeven vergt de synthese van dit fosfolipide een zekere inspanning, vandaar het belang van een externe bijdrage in de vorm van voedsel of supplement.

Dankzij fosfatidylserine wordt Ginkgo Biloba 3,5 keer beter opgenomen en zorgt het voor een kwalitatief effect op ons geheugen. Dit element heeft een grotere effectiviteit in combinatie met Ginkgo Biloba-extracten, en deze synergie gaat beide kanten op. Om volledig te zijn, zou dit natuurlijke fosfolipide, gewonnen uit sojabonen, ook de sportprestaties en het spierherstel na langdurige fysieke inspanning verbeteren.

FOSFATIDYLSERINE VERBETERT DE ABSORPTIE VAN GINKGO BILOBA

Cogniton focus is de eerste formule op basis van fytosomen van Ginkgo Biloba-extract. De complexering van Ginkgo Biloba en fosfatidylserine wordt uitgevoerd in ons laboratorium. Zo verkrijgen we een hyperoplosbare fytosoom. Met dit fytosoom kunnen we de plant beschermen tegen zuren, enzymen en bacteriën. Beschermd door deze speciale structuur circuleert Ginkgo Biloba van de maag naar de darmen. De Ginkgo Biloba in een fytosoom wordt 3,5 keer beter door de darmwand opgenomen.

FOSFATIDYLSERINE IN COGNITON FOCUS

Een capsule Cogniton® focus bevat 180 mg fosfatidylserine, wat een optimale dosis is om een ​​goede opname te garanderen. De fosfatidylserine die wordt gebruikt in Cogniton® focus capsules is van natuurlijke oorsprong: sojalecithine.