Ontdek de voordelen van Ginkgo Biloba

Een van de belangrijkste ingrediënten van Cogniton® focus is Ginkgo Biloba. Bekend bij botanici, worden de bladeren van de Ginkgo Biloba-boom al duizenden jaren gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, met name vanwege hun werking op de bloedcirculatie, concentratie en geheugen.(1,3)

HERKOMST EN EIGENSCHAPPEN VAN GINKGO BILOBA

Ginkgo Biloba is een van deze boom wereldwijd verspreid. Sporen van medicinaal gebruik van Ginkgo Biloba – eerst de kern van de Ginkgo-vrucht, dan de bladeren – worden gevonden in verdragen die teruggaan tot 2600 voor Christus. Tegenwoordig is het gebruik van extracten van de bladeren van deze boom over de hele wereld wijdverspreid.

De extracten van Ginkgo Biloba-bladeren werken rechtstreeks in op de bloedcirculatie door de circulatie van de kleinste bloedvaten en bloedcapillairen te verbeteren: we spreken van een werking op de “microcirculatie”. Deze verbeterde bloedsomloop heeft een positief effect op het geheugen en de cognitieve functies, maar ook op tinnitus en andere problemen die verband houden met een slechte bloedsomloop.(3)

GINKGO BILOBA: ZIJN GEZONDHEIDSEFFECTEN

De deugden van de bladeren van Ginkgo Biloba zijn bewezen en uitgebreid gedocumenteerd. Hun extracten hebben verschillende voordelen:

  • Effect op de bloedcirculatie: Naarmate je ouder wordt, neemt de bloedcirculatie af, wat kan leiden tot cognitieve problemen. Het antioxiderende effect van Ginkgo Biloba-extracten helpt deze verslechtering van de bloedsomloop tegen te gaan: we spreken ook van een “venotonisch” effect.(4)
  • Effect op de hersenen: Ginkgo Biloba-extracten hebben een positief neuroprotectief effect op de hersenen. Daarom wordt het gebruikt voor de behandeling van symptomen van milde cognitieve stoornissen, geheugenstoornissen en concentratie- en alertheidsstoornissen, maar ook van tinnitus en duizeligheid.(1)
  • Effect op het geheugen: Ginkgo Biloba is rijk aan flavonoïden en is daarom een ​​zeer goede antioxidant: het geeft het ook therapeutische eigenschappen die de aandacht en concentratie bevorderen en geheugenproblemen bestrijden, vooral het kortetermijngeheugen.(1)
  • Effect op het binnenoor: Microcirculatie is essentieel in bepaalde gebieden, waaronder het binnenoor. Een slechte circulatie kan voor problemen zorgen zoals duizeligheid en oorsuizen. In deze gevallen kan Ginkgo Biloba nuttig zijn.(4)
  • Betere opname: Cogniton focus is de eerste formule op basis van fytosomen van Ginkgo Biloba-extract. De complexering van Ginkgo Biloba en fosfatidylserine wordt uitgevoerd in ons laboratorium. Zo verkrijgen we een hyperoplosbare fytosoom. Met dit fytosoom kunnen we de plant beschermen tegen zuren, enzymen en bacteriën. Beschermd door deze speciale structuur circuleert Ginkgo Biloba van de maag naar de darmen. De Ginkgo Biloba in een fytosoom wordt 3,5 keer beter door de darmwand opgenomen en kan zo een betere werking garanderen.

GINKGO BILOBA IN COGNITON® FOCUS

Ginkgo Biloba is aanwezig in Cogniton® focus als droge extracten van de bladeren van de boom. Eén Cogniton®-focuscapsule bevat 60 mg Ginkgo Biloba-extracten (16,2 mg flavonolglycosiden / 4,8 mg terpeenlactonen).