logo

Cogniton® verbetert het geheugen

Een vernieuwde en verbeterde versie van Cogniton

Dankzij een van de allernieuwste technieken is men erin geslaagd om de biologische beschikbaarheid van actieve delen van Ginkgo Biloba 3,5 keer te verhogen. Daarmee is Cogniton Focus de eerste in Europa om dergelijke mijlpaal te realiseren. De absorptie en werkzaamheid van Ginkgo Biloba ligt met Cogniton Focus dus een pak hoger. Om dit te realiseren gebruikt men Fytosomen. Deze zijn een soort zeepbel waarin de stukjes ginkgo biloba ingebouwd zitten zodat ze beter in ons lichaam geabsorbeerd worden en ook gemakkelijk door de bloedhersenbarrière kunnen gaan. Dat is uiterst belangrijk aangezien het doel de verbetering van de concentratie en het geheugen is.

Hier ziet u wat een Fytosoom is vergeleken met een liposoom (wat eigenlijk niet meer is dan een membraan rond eenbepaalde inhoud). U merkt dat fosfatidylserine hierin ook een belangrijke functie vervult. (Lees meer over fosfatidylserine)

Lees er meer over in de wetenschappelijke studies:

Recent Trends of Phytosomes for Delivering Herb with improved Bioavailability
Cogniton PLUS D3

Bevat de volgende elementen:

  • 50mg Fosfatidylserine
  • 60mg Ginkgo Biloba
  • 30µg Selenium
  • 300IE Vitamine D


Cogniton PLUS

Bevat de volgende elementen:

  • 50mg Fosfatidylserine
  • 60mg Ginkgo Biloba
  • 30µg Selenium

Het geheugen


Onze hersenen zorgen voor onze concentratie en focus, denkvermogen, waakzaamheid en alertheid.

Dit zijn enkele van de zaken die we in het alledaagse leven nodig hebben. Echter door stress, werkdruk, wisselende uren, en nog zo vele andere oorzaken ondervindt men meer en meer problemen op dit vlak. Ook wanneer men ouder wordt zal het geheugen achteruitgaan.

Wanneer men zich bevindt in een situatie tussen het normaal ouder worden en een erge, abnormale vorm van geheugenproblemen zoals dementie en alzheimer, dan spreekt men van mild cognitive impairment.

Om deze functies te vrijwaren en te verbeteren is een vermijden van vrije radicalen en een verbeteren van de microcirculatie en neurotransmissiesnelheid aangewezen.

Waar Cogniton® vinden ?


Toepassingsdomein


Zowel studenten, werkende mensen van middelbare leeftijd en oudere patiënten kunnen beroep doen op Cogniton, Cogniton plus of Cogniton plus D3 voor een optimaal geheugen en een optimale concentratie.

Aanvullende boodschap


Voor een goed effect wordt aangeraden Cogniton, Cogniton plus en Cogniton plus D3 voor langere tijd in te nemen. Effect mag verwacht worden na enkele dagen voor studenten, en voor ouderen na 4 tot 6 weken.

Waar Cogniton® vinden ?


* Berr et al.(2012). Selenium and cognitive impairment: A brief-review based on results from the EVA study. 2012 International Union of Biochemistry and Molecular Biology, Inc. Volume 38, Number 2, March/April 2012, Pages 139–144.
** Berry et Larsen(1992). The role of selenium in thyroid hormone action. Endocr rev 13;207-219.
*** Gomez et al. (2011). Calcium Citrate and Vitamin D in the Treatment of Osteoporosis. Clin Drug Investig, 31 (5): 285-298.
**** Van der schaft et al. (2013). The association between vitamin D and cognition: A systematic review. Ageing research reviews.