Cogniton focus

Natuurlijke techniek op basis van fytosomen

Voor een 3,5 keer hogere absorptie

Samenstelling

60 mg Ginkgo Biloba

180 mg fosfatidylserine

300 UI vitamine D3

30 μg selenium

Cogniton® focus ​is alleen verkrijgbaar in de apotheek

Ingrediënten

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba is een van de oudste bomen en wordt een levend fossiel genoemd. Het is al eeuwen gekend dat het extract van deze bladeren een signicatief effect heeft op het geheugen en de cognitieve functies. Het werkt vooral op de verbetering van de doorbloeding van de kleinere bloedvaten en haarvaten. Zowel in de handen en voeten, het gehoorsysteem als in de hersenen. Het is namelijk zo dat wanneer er door het ouder worden een minder goede bloedsomloop is. De broodnodige zuurstof en bouwstoffen voor onze hersenen ook moeilijker ter plaatse geraken. Het anti-oxidant effect van deze plant zorgt er dan weer voor dat schadelijke vrije radicalen geelimineerd worden.

Feuille de Ginkgo Biloba extrait

Fosfatidylserine

Fosfatidylserine is een fosfolipide die van nature uit aanwezig is in vele cellen in het menselijk lichaam maar vooral in de hersenen. Fosfatidylserine kan je opnemen via de voeding zijnde soja of runderhersenen. Deze laatste is uiteraard niet aan te raden wegens de risico’s op BSE/Creutzfeld-jacob. In Cogniton focus wordt gebruik gemaakt van soja als bron van fosfatidylserine. Fosfatidylserine is vooral in Amerika erg gekend en is door de FDA (food and drug authority) bestempeld met een duidelijke indicatie namelijk: Verlaagt het risico op dementie. Een groot voordeel is dat fosfatidylserine samenwerkt(synergistisch) met Ginkgo Biloba. De combinatie is sterker dan beide elementen apart.

Soja provenant du phosphatidylsérine

Vitamine D3

Vitamine D3 is een erg gekende vitamine die door ons lichaam kan opgenomen worden via de voeding of door in de zon (UV) te lopen. Echter heeft de grote meerderheid van de Belgische bevolking een tekort aan vitamine D3. Bij erge of matige tekorten aan vitamine D is er een hoger risico om dementie te ontwikkelen. Dat is erg logisch aangezien vitamine D receptoren zijn aangetoond in de hersenen. Verder onderzoek zal nog moeten bevestigen hoe het juist allemaal werkt maar de nood aan vitamine D3 is duidelijk. Gliacellen(voeden en isoleren de hersencellen) en hersencellen zelf (neuronen) zijn duidelijk afhankelijk van vitamine D3.

Soleil représentant vitamine D

Selenium

Dit natuurlijke anti-oxidant beschermt het organisme tegen vroegtijdig verouderen. Er zijn meerdere studies die selenium linken aan de goede werking van het geheugen. Wij vinden het in grote hoeveelheid  in zeevruchten.

Noix composant sélénium - antioxydant pour cerveau

Voordelen

Dankzij een van de allernieuwste technieken is men erin geslaagd om de biologische beschikbaarheid van actieve delen van Ginkgo Biloba 3,5 keer te verhogen. Daarmee is Cogniton focus de eerste in Europa om dergelijke mijlpaal te realiseren. Om dit te realiseren gebruikt men Fytosomen. Deze zijn een soort zeepbel waarin de stukjes ginkgo biloba ingebouwd zitten zodat ze beter in ons lichaam geabsorbeerd worden en ook gemakkelijk door de bloedhersenbarrière kunnen gaan. Dat is uiterst belangrijk aangezien het doel de verbetering van de concentratie en het geheugen is.

Getuigenissen

U hebt al Cogniton focus genomen? Aarzel niet om uw getuigenis hier achter te laten.